Interessant debat sobre l'accessibilitat nàutica en la jornada organitzada per CREAMA

Interessant debat sobre l'accessibilitat nàutica en la jornada organitzada per CREAMA

 

Treballar en xarxa, unificar normatives i empatitzar amb les persones amb diversitat funcional van ser tres de les idees que més es van repetir en la jornada d'ahir de “Nàutica i Accessibilitat” organitzada per CREAMA a través del projecte experimental “Punt Nàutic”. La cita va tindre lloc en la sala d'actes de la Seu comarcal de la Diputació d'Alacant” i va reunir tècnics d'esports i platges de diferents ajuntaments de la Marina Alta així com a representants de ports esportius i empreses del sector nàutic i esportiu de la nostra comarca.

La primera ponència la va realitzar Mayka Sánchez, Arquitecta Tècnica i col·laboradora de COCEMFE (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica). Sánchez va informar de la legislació vigent i va posar exemples visuals del llarg camí que queda per recórrer per a aconseguir espais 100% adaptats.

A continuació, Miquel Ivars, director del Col·legi d'Educació Especial “Raquel Payá” de Dénia i mestre d'Educació Física va dur a terme una exposició en la qual va comparar la percepció de la diversitat funcional de mitjan el segle XX i l'actual, tant a nivell d'infraestructures com de bones pràctiques; va insistir que el treball en xarxa resulta fonamental per a arribar a una accessibilitat màxima en tots els àmbits.

Per últim, Silvia Cardona, Tècnica d'inserció a l'agència de col·locació de Creama Dénia, així com del servei d'orientació laboral de persones amb diversitat funcional, va exposar els serveis d'orientació i col·locació que s'ofereixen, públicament i gratuïtament des de l'entitat Creama, per a aquest col·lectiu.

En finalitzar les ponències es va generar un interessant col·loqui entre els assistents que va permetre un intercanvi d'informació entre els professionals del sector nàutic.

caValencià
es_ESCastellano caValencià