Punt Nàutic impulsa la formació en la Marina Alta

El Punt Nàutic impulsa nova formació en la Marina Alta

El 23 de setembre de 2019 donarà inici el Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (P.F.Q.B.) “Activitats auxiliars de suport en vaixell en port” de la mà de CREAMA Dénia. Aquest programa formatiu subvencionat i reconegut per Conselleria d’Educació, està dirigit a jovens d’entre 16 i 21 anys que es formaran durant 960 hores, repartides al llarg de tot un curs lectiu (fins a juny de 2020), en tasques com el manteniment, reparació o maniobres del vaixell en port.

Aquest nou programa formatiu, es genera com a resposta a la necessitat d'una formació especialitzada en el sector nàutic per a la Marina Alta, detectada en el Diagnòstic Territorial de 2017, i que s'emmarca en les accions dutes a terme pel Punt Nàutic que Creama desenvolupa com a Secretaria Tècnica de l’Acord Comarcal en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament de la Marina Alta i subvencionat per LABORA. L'objectiu resideix a materialitzar una oferta formativa que permetrà a l'alumnat adquirir experiència de cara a facilitar la inserció laboral en aquest sector amb un gran potencial.

En la fase actual de 2019, el Punt Nàutic compta amb una àmplia xarxa de treball en la qual es conjuminen les diferents empreses del sector nàutic, ports i entitats formatives de la nostra comarca. Aquest treball de mediació i prospecció entre els diferents agents territorials, és una de les principals raons que fa possible impulsar la implantació de nova formació que permeta ocupar les ocupacions generades en el sector, però que actualment no estan cobertes per personal de la Marina Alta per escassetat de qualificació relacionada en el propi territori.

caValencià
es_ESCastellano caValencià