Punt Nàutic Marina Alta, formació servicis ocupació ocupació nàutica

La web del Punt Nàutic és una ferramenta de consulta d'informació del sector nàutic de la Marina Alta. Es diferencien dos grans apartats: per un costat el bloc empresarial, on s'arreplega informació de les empreses comarcals amb servicis nàutics, marítims i esportius; i per un altre costat el bloc de formació, on s'exposa la informació de les empreses / entitats que al seu torn oferixen formació en la Marina Alta.

Ambdós blocs oferixen la informació diferenciada per població, per categoria empresarial i per la formació o servicis que oferixen; d'esta manera es pot consultar la informació en funció de l'interés de cada usuari.

La Marina Alta oferix una gran quantitat de servicis nàutics i esta web és un mirall d'això. La formació guanya pes dia a dia destacant la de nivell esportiu, però també es posa de manifest les escasses opcions de formació existents en el sector nàutic - professional.

Esta web exposa públicament una visió genèrica de la nàutica; amb el desig que en un futur pròxim la formació es vaja incrementant adaptant-se a les necessitats demandades pel sector i l'ocupació que es vaja generant puga cobrir-se amb personal de la Marina Alta.

Formacion200

La oferta formativa a nivel náutico en la Marina Alta pot diferenciar-se en dos grans blocs: per un costat la formació enfocada a l'àmbit esportiu i per un altre costat la formació relacionada amb les embarcacions.

En el que referix a l'esport , la formació s'ha classificat en: activitats de vela, subaquàtiques, de lliscament i de propulsió; hi ha nombrosos centres esportius en la Marina Alta on aprendre o practicar estes activitats nàutiques. Respecte a les embarcacions ja siga a nivell professional o de recreació la formació en la comarca és més limitada. Tant en un àmbit com en l'altre, en esta web es poden consultar quins cursos s'oferixen i quines empreses els impartixen.

Punt Nàutic Marina Alta, formación servicios ocupación empleo náutica

Activitats de Vela

La vela és un esport nàutic que consistix a controlar la dinàmica d'un barco propulsat només pel vent en les seues veles. La navegació a vela com a esport, pot ser de recreació o de competició. Les competicions de vela es criden regates i les embarcacions veleros. Podem distingir entre vela lleugera o creuer depenent de la grandària de l'eslora i també depenent del disseny, o mesures de l'embarcació. Es classifiquen dins de diferents classes.

Read More
Punt Nàutic Marina Alta, formación servicios ocupación empleo náutica

Activitats Subaquàtiques

Les activitats subaquàtiques, són el conjunt d'activitats que es realitzen i practiquen en espais aquàtics i la característica principal del qual és que la major part del temps la persona que realitza l'activitat es troba submergida davall l'aigua. Per tant, queden incloses l'apnea, el busseig o la pesca submarina entre altres.

Read More
Punt Nàutic Marina Alta, formación servicios ocupación empleo náutica

Activitats de Lliscament

Els esports de lliscament consistixen en lliscar sobre una superfície amb ajuda o sense d'elements addicionals. Així, doncs, podem classificar com a activitats de lliscament sobre l'aigua la pràctica d'esports com surf, planxa de vela, kitesurf o paddlesurf. Al tractar-se d'esports practicats en un mitjà inestable com és el mar, requerixen d'una gran coordinació intramuscular i estabilitat per a l'òptim desenrotllament dels mateixos.

Read More
Punt Nàutic Marina Alta, formación servicios ocupación empleo náutica

Activitats de Propulsió

Si entenem la propulsió com l'acció que realitzem amb les extremitats per a aconseguir véncer la resistència de l'aigua i d'esta manera poder desplaçar-nos en el fluid; podem englobar en esta categoria, esports com ara Rem, Piragüisme o Kayak de Mar que consistixen en la propulsió d'una embarcació sobre l'aigua per mitjà de l'ús de rems o pales.

 

Read More
EmbarcacionesProfesionales100

Embarcacions

Es consideren embarcacions de recreació aquelles de qualsevol tipus, amb independència del mig de propulsió, que tinguen eslora de casc compresa entre 2.5 i 24 metres, projectades i destinades per a fins recreatius, deportius o per a arrendament i que no transporten més de 12 passatgers. Entenem per embarcacions professionals aquelles que es dediquen a realitzar tasques amb ànim de lucre com ara transport de passatgers, mercaderies o actividades marítimo - pesqueres.

Read More
Servicios200

L'entorn privilegiat de la Marina Alta posa a disposició de la ciutadania una àmplia varietat de servicis nàutics que permeten gaudir del mar durant pràcticament tot l'any.

Els servicis existents en la comarca s'han diferenciat en tres grans blocs: per un costat allò que s'ha relacionat amb els diferents ports i el transport de passatgers i mercaderies, per un altre costat el referent al manteniment d'embarcacions i finalment la possibilitat de practicar una infinitat d'esports nàutics. Partint d'esta base s'han diferenciat els servicis en tres categorías: Ports i Marines, Embarcacions; i Esports.

ServiciosMarinasYPuertosDeportivos100

Marines i Ports

Els Ports, Marines i Clubs Nàutics són espais en els quals les embarcacions romanen amarrades, realitzen operacions de càrrega, descàrrega, embarcament o desembarcament. A més les Marines i Clubs Nàutics oferixen servicis extres als seus usuaris com ara: restaurants, botigues, neteges públiques, aparcament de vehicles, empreses de servicis esportius, etc

Read More
Punt Nàutic Marina Alta, formación servicios ocupación empleo náutica

Embarcacions

En esta categoria s'unixen les empreses que donen servicis de manteniment a les embarcacions a diferents nivells, també les empreses de lloguer, venda i xàrter. Finalment, els centres de formació marítima que oferixen cursos de formació on obtindre les llicències i permisos de navegació per a embarcacions professionals i de recreació.

Read More
ServiciosDeportes100

Esports

En esta classificació s'enumeren les empreses que oferixen com a servici la pràctica d'esports nàutics; el denominador comú és el medi aquàtic, on l'esportista realitza una activitat física en ell. Les activitats esportives nàutiques poden desenrotllar-se en l'aigua, sobre l'aigua o davall l'aigua.

Read More
  • Tot
  • Creama
  • Events
  • Notícia
  • Punt Nàutic

El Punt Nàutic de CREAMA organiza la charla «Náutica y Accesibilidad»

CREAMA, a través del proyecto PUNT NÀUTIC, ha programado para el miércoles de 10 de abril a las 17:00h la charla “Náutica y Accesibilidad” . Será una jornada en la que dos ponentes especializados expondrán las dificultades que se encuentran día …

CREAMA fomenta la formació nàutica en la Marina Alta

El Instituto de Educación Secundaria Maria Ibars de Dénia y la empresa Varadero Port Dénia han firmado recientemente un convenio de colaboración para la implementación de la Formación Profesional Dual en el Ciclo Formativo de Mecánica y Automoción que imparte dicho instituto. Con este convenio se da inicio al fomento de formación náutica en la

CREAMA reactiva los proyectos experimentales de la Marina Alta

Los proyectos, el Hub tecnològic, Punt Nàutic y Observatori Marina Alta, puestos en marcha durante 2018 en el marco del Pacto territorial por el Empleo, pretenden consolidarse como una realidad atemporal que ofrezca servicio a los diferentes agentes sociales y económicos de la comarca, así como a toda su ciudadanía, contribuyendo al desarrollo socioeconómico, laboral

CREAMA consolida el Foro Ciudadano por el Empleo en la Marina Alta con un gran éxito de participación

Este miércoles 26 de Septiembre, tuvo lugar la 3ª edición del Foro Ciudadano por el Empleo en la Marina Alta, organizado por CREAMA dentro del Acuerdo Territorial por el Empleo y el Desarrollo Local de la Marina Alta en el que participan 23 municipios -Alcalalí, Beniarbeig, Benigembla, Benissa, Benitatxell, Calp, Castell de Castells, Dénia, Gata

Entitats de l'ACORD COMARCAL EN MATÈRIA D'OCUPACIÓ I DESENVOLUPAMENT LOCAL EN LA MARINA ALTA

Contacte

Amb la idea de gestionar la seua petició com més prompte millor pot posar-se en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a la següent direcció o per mitjà del telèfon que es mostra a continuació:

caValencià
es_ESCastellano caValencià