CREAMA fomenta la formació nàutica en la Marina Alta

CREAMA fomenta la formació nàutica en la Marina Alta

L'Institut d'Educació Secundària Maria Ibars de Dénia i l'empresa Varadero Port Dénia, han signat recentment un conveni de col·laboració. Aquest conveni ajudarà la implementació de la Formació Professional Dual en el Cicle Formatiu de Mecànica i Automoció que imparteix aquest institut. Amb aquest conveni es dona inici al foment de formació nàutica en la qual treballa CREAMA a través del projecte experimental Punt Nàutic.

CREAMA ha actuat com a entitat mitjadora entre totes dues parts, el contacte de les quals va sorgir arrel de les accions dutes a terme pel Punt Nàutic durant l'any 2018. En aqueixa anualitat es va analitzar el l'estat del sector nàutic a nivell laboral i formatiu i que es va materialitzar en la signatura d'aquest conveni, per a la realització de la part específica del cicle en les instal·lacions de Varadero. L'acord permetrà a l'alumnat adquirir experiència de cara a facilitar la inserció laboral en aquest sector.

En la fase actual de 2019, el Punt Nàutic està treballanat per a implantar la formació nàutica a la Marina Alta. per a què la ciutadania de la comarca ocupe els llocs de feina demandats al sector. En l'any 2017, el Diganòstic Territorial va detectar que la nàutica era un sector amb un gran potencial econòmic però que gran part dels llocs de feina que generaba estavan coberts per personal de fora de la Marina Alta, per falta de personal qualificat en el propi territori.

caValencià